OM OSS

Mitt navn er Rita Fjelltun, jeg driver kennelen JariLoad sammen med min mann Jan-Ludvik Fjelltun.

Vi bor på landlig til på Momoen, i Aurskog-Høland kommune som er 20min utenfor Lillestrøm, sammen med vår flokk Chihuahua.

Vokste opp med blandingshund da jeg var liten, og første hund jeg kjøpte meg var en schæfer da jeg var 20. Etter det har jeg også hatt 2 blandingshunder av rasen Chihuahua/Japanese Chin før jeg fikk min renraset Chihuahua i 2010/2011. Jeg har drevet med renraset chihuahua siden.

Begynte med utstilling i 2012 etter noen tipset meg om dette, aldri hørt om før, da hannen jeg hadde da var utrolig flott og mente han burde vises frem. Mistet dessverre han 2 uker før vår første utstilling. og da jeg skaffet neste gutt så var vi på vår første utstilling høsten 2012. Drevet aktivt med utstilling siden det, ble skikkelig bitt av «basillen». Hannen jeg startet utstilling med, Noah, var også starten på veien til mitt eget oppdrett. Han var lånt ut par ganger før jeg startet med kull selv, første avkom etter han var januar 2014. Vi fikk kennelnavnet vårt januar 2018, og det første kullet i vårt navn ble født våren 2018. 
Elsker Chihuahua da de er veldig søte, men også en utrolig stor personlighet. Det sies at det er «stor hund i liten kropp» og det er veldig sant. Elsker attituden, nysgjerrigheten og den kjærligheten de gir, både til mennesker men også sine egne barn.

 

Jeg har drevet mye med utstilling, og vært mye skriver på utstillinger, og har ønske og plan om å ta Ringsekretærkurset, og kanskje en dag selv bli dommer. Håper dette er noe jeg kan klare oppfylle. 

Vi har til nå hatt 10 kull, og flere blir det med tiden. For meg er det viktig med å ha tid til, jobbe hardt og gi masse kjærlighet i kullene vi har. Dette for å gi dem en god start i livet, og vi ønsker også ha beste kontakten med valp og valpekjøpere videre når flytter til sine nye hjem. Våre forventninger til valpekjøperne er at de har lest seg opp om rasen om de ikke er kjent med rasen fra før. Men også viktig at de har kunnskapen om positive/negative sider av rasen. Vi planlegger flere kull løpet av 2022, er 2 tisper venter skal komme i løp, og par tisper som venter på skal bli moden nok. Har par nye hanner som gleder meg å bruke i fremtiden og se hva flott de kan gi. Våre hunder kommer fra store kjente oppdrettere ifra Sverige, Ukraina, Hellas og Norge. Vi følger de etiske retningslinjene når det kommer til helsesjekk osv som NCHK og NKK krever for å drive seriøst og sunt oppdrett.

Hvis du ønsker å kjøpe valp eller stå på venteliste hos oss, så send oss en utfyllende mail om deg/dere så tar vi kontakt 😊